همه ما فکر میکنیم فرشها هیچ وقت آسیب نمیبینند و تنها کاری که لازم است برای نگهداری از آنها انجام دهیم، شستشوی مداوم آنها است! بدون شک، فرش یکی از اجزای مهم و تاثیرگذار در دکوراسیون و زیبایی هر خانهای است. این جزء مهم همیشه یکی از بخشهای اصلی دکوراسیون داخلی محسوب میشود، اما گاهی به خوبی نگهداری نشده و زیبایی و کیفیت خود را از دست میدهد. البته یکی از دلایل عدم نگهداری مناسب از فرش، آشنا نبودن با خطراتی است که ممکن است فرش را تهدید کند و به دور از چشم ما به آن آسیب برساند. یکی از آسیبهای عمده و مهمی که ممکن است فرش را دچار آسیبهایی کند، بیدزدگی است. بسیاری از ما با بیدزدگی و روشهای جلوگیری از آن آشنایی نداریم. از این رو، در ادامه قصد داریم به بررسی روشهای پیشگیری از بیدزدگی بپردازیم.
همچنین بخوانید
همه ما در منزل خود اشیا و وسیلههایی داریم که به شدت نسبت به آنها حساس هستیم. فرش یکی از اجزای جداشدنی تمام خانههای ایرانی است که بانوان به….
چگونه بفهمیم فرش دچار بیدزدگی شده است؟
قبل از اینکه روشهای پیشگیری از بیدزدگی را بررسی کنیم، ابتدا بهتر است چگونگی تشخیص بیدزدگی را یاد بگیریم. یکی از نشانههای بیدزدگی، وجود حشرات روی فرش است که به سرعت روی آن حرکت میکنند. لاروهای سفید رنگ و ریزی که ممکن است لابهلای بافتهای فرش دیده شوند، نیز دلیلی بر بیدزدگی فرش است.
خورده شدن گرههای فرش در پشت فرش میتواند نشانی بر بیدزدگی فرش باشد. دیده شدن ذرات خاکستری رنگ کوچک روی سطح فرش یا عواملی چون تارهای بسیار ریز در اطراف فرش نشانههای دیگر بیدزدگی فرش هستند. بهتر است بدانید، بید نفوذ خود را از قسمت پشت فرش شروع کرده و در مراحل ابتدایی گرهها را در فرش میخورد. بیدها به منظور نفوذ به داخل فرش، دالانهایی را به وجود میآورند که موجب ایجاد لکههای سفید رنگی روی فرش میشوند. این لکهها به مرور زمان بزرگتر میشوند و شما را متوجه بیدزدگی فرش میکنند.
راههای پیشگیری از بیدزدگی فرش
شستشوی مداوم
منظور از شستشوی مداوم این نیست که در فاصله زمانی کم، فرش را بشویید. یکی از کارهایی که برای پیشگیری از بیدزدگی فرش باید انجام دهید، شستشوی فرش است. برای این کار کافی است در فاصله زمانی مشخص، به عنوان مثال، سالی یک یا دو بار فرش را بشویید.
جارو کردن فرش
برای پیشگیری از بیدزدگی فرش، تنها شستشو کافی نیست و شما باید در دورههای زمانی مناسب، به عنوان مثال، به صورت هفتگی فرش خود را جارو بزنید. بیدزدگی تنها در شرایط مرطوب ایجاد نمیشود و امکان بیدزدگی در بخشهای تاخورده فرش یا زیر مبل و میزها نیز وجود دارد که جارو زدن موجب جابهجایی مبلمان منزل شده و از بیدزدگی جلوگیری میکند.
استفاده از نفتالین
همه ما، قرصهای نفتالین را میشناسیم و کابرد آن را میدانیم. در صورتی که قصد دارید فرش را در محلی نگهداری کنید، حتما از نفتالین استفاده نمایید.
عدم استفاده از کاورهای پلاستیکی
از کاورهای پلاستیکی برای نگهداری فرش استفاده نکنید و به جای آن از کاغذ و پارچه کمک بگیرید.
نور خوشید
یکی از راههای پیشگیری از بیدزدگی فرش، این است که آن را هر ۶ ماه یکبار در معرض هوا و نور خورشید قرار دهید.
نکته پایانی
بیدزدگی یکی از عواملی است که ممکن است سلامت فرش را تهدید کرده و به مرور آن را دچار لک و آسیب کند. در این مطلب سعی شد به روشهای پیشگیری از بیدزدگی پرداخته شود.
بدون دیدگاه