بهداشت و ایمنی کارگاه طراحی فرش
امروزه راهاندازی کارگاه قالیبافی یک شغل بسیار پرسود و پرطرفدار است. برای اینکه بتوانید شرایط کاری مناسب را برای قالیبافان و طراحان فرش ایجاد کنید، بسیار مهم است که نسبت به بهداشت و ایمنی کارگاه طراحی فرش و قالیبافان اطلاعات لازم را داشته باشید. متأسفانه در برخی از کارگاها به دلیل شرایط نامناسب کاری برای طراحی فرش و بافندگان، مشکلاتی را به همراه دارد که یکی از رایجترین آنها اختلالات اسکلتی عضلانی است. بنابراین در این مطلب هر آنچه که باید در زمینهی بهداشت و ایمنی مراکز طراحی فرش و تولید آن بدانید را بررسی کردهایم.
نکات مهم در کارگاه طراحی فرش
بهداشت و ایمنی کارگاه طراحی فرش باید از در دو زمینه رعایت شود:
- امکانات و تجهیزات کارگاه طراحی فرش
- وضعیت فیزیکی و طراحی محیط کارگاه
رعایت نکات کلیدی در این دو زمینه باعث میشود تا طراح در یک فضای استاندارد و با یک شرایط روحی مناسب بتواند به طراحی و تولید فرش بپردازد.
همچنین بخوانید
طراحی نقشه فرش یکی از اقدامات تخصصی است که نیاز به ابزار و وسایل مخصوص دارد. این مطلب در مورد قلم نقشه و نحوه طراحی نقشه فرش است …
امکانات و تجهیزات کارگاه طراحی فرش
طبق ماده 91 الزامات قانونی در کارگاههای قالیبافی، در راستای بهداشت و ایمنی کارگاه طراحی فرش باید کلیه تجهیزات و وسایل لازم برای کارکنان تهیه و آماده شود. از آنجایی که تهیه طرح و نقشه اولین مرحله برای قالیبافی است، باید ابزارهای لازم در اختیار طراحان قرار گیرد که عبارتند از:
- میز تحریر برای مرحله رنگآمیزی و نقطهگذاری
- میز مخصوص کپی همراه با لامپ
- تهیه کاغذ موتیف، شطرنجی یا کاغذ نقشه با رج شمار 100، 120، 140، 160 و 200
- کاغذ پوستی برای کپی و تکرار طرحها
- صمغ عربی برای ایجاد چسبندگی بیشتر رنگها
- مداد طراحی، خطکش و گونیا، قلم مو و رواننویس
- طیف مختلفی از رنگ برای رنگآمیزی نقشه
- رایانه همراه با نصب نرمافزارهای گرافیکی مخصوص طراحی فرش
وضعیت فیزیکی و طراحی محیط کارگاه
یکی از مهمترین نکات در کارگاه طراحی فرش مناسب بودن نور و روشنایی فضا است. در واقع فضا باید بهگونه در نظر گرفته شود که روشنایی موجود از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. بنابراین بسیار مهم است که در نورپردازی تنها به نورهای مهتابی یا فلورسنت محدود نشود. لامپ و نوع روشنایی آن باید بهگونهای باشد که طراحان کامپیوتری بتوانند بهخوبی روی مانیتور تسلط داشته باشند. همچنین طراحانی که روی کاغذ طراحی میکنند، روشنایی کافی و بدون سایه را داشته باشند.
نکتهی دیگری که برای طراحان فرش باید آن را مدنظر گرفت، شرایط بدن برای طراحی است. در واقع طراح علاوه بر اینکه باید محلی مناسب و استاندارد برای نشستن داشته باشد، باید از یک تکیهگاه مناسب برای کمر و همچنین قرارگیری پاها نیز بهرهمند باشد. در واقع طراح نباید هیچگونه فشاری را بر چشم، گردن، دست و ستون فقرات تحمل کند.
نکتهی مهم دیگری که در راستای بهداشت و ایمنی کارگاه طراحی فرش باید در نظر گرفته شود، فضا کارگاه است. بسیار مهم است که این کارگاه در زیرزمین و فضاهای نمدار نباشد. پنجره برای تابش نور داشته باشد. همچنین از سیستم تهویه هوا مطبوع نیز برخوردار باشد. این در حالی است که علاوه بر نظارت بر بهداشت کارگاه طراحی فرش باید سلامت کارکنان نیز حداقل هر 6 ماه بررسی شود، زیرا سلامت و روحیه کارکنان نقش بسیار مهمی در عملکرد آنها خواهد داشت.
بدون دیدگاه