فرش دستبافت، از هنرهای سنتی و ارزشمند کشور ماست. آوازه شهرت این هنر اصیل فراتر از مرزها رفته و چشمان هنرپسند جهانیان را نیز خیره نموده است. اما فراوانی کاربرد آن در کشور ما باعث شده بسیاری ارزش واقعی آن را به‌خوبی حس نکنند.

با وجود آنکه بسیاری از ما کودکی خود را بر روی این پوشش گرانبها گذرانده‌ایم، اما شاید اغلب چندان از طرز  نگهداری آن آگاه نباشیم و با اشتباهات کوچک و بزرگ باعث کوتاه کردن عمر فرش شده یا آن را دچار آسیب نماییم.

در این مطلب شما را با روش های نگهداری این نوع فرش آشنا می‌کنیم. با ما همراه بمانید.

چه عواملی به فرش دستبافت آسیب می‌زنند؟

فرش‌های دستبافت از آنجا که از الیاف طبیعی تهیه می‌شود، خود به‌نوعی بخشی از طبیعت است. الیاف پشم، ابریشم یا ترکیبی از مواد طبیعی تار و پود بافت قالی را تشکیل می‌دهند. از طرفی عوامل زنده یا غیرزنده می‌توانند در طول زمان به فرش آسیب وارد کنند.

مواردی مانند بید، سوسک فرش و جانوران موذی مانند موش می‌توانند به این نوع الیاف آسیب زده یا آن را بجوند. برای ممانعت از این مورد، لازم است با سمپاشی به موقع و نگهداری فرش در جای امن از آسیب این جانداران جلوگیری کنیم.

اما عوامل غیرزنده که به فرش دستبافت آسیب می‌زنند عبارتند از نور، رطوبت، سرما و گرما، فشارها و حرکات فیزیکی نامناسب مانند کشیدن و تاکردن فرش و تحت فشار قرار دادن آن که می‌تواند به شکستگی ان منجر شود.

قالیشویی خوشنام کرج مجری ارائه کلیه خدمات قالیشویی و لکه برداری در سراسر کرج و تهران، اگر فرش دوست داشتنی شما دچار لکه‌ی روغن شده است باما تماس بگیرید تا با ماشین آلات بروز و پیشرفته خود این لکه هارا برای همیشه از روی فرش شما حذف کنیم. فقط کافی است با شماره های: ۰۲۶۹۱۰۰۸۶۸۷ و ۰۲۶۳۴۲۱۵۹۹۰تماس گرفته یا فرم سفارش آنلاین خدمات را پر کنید.

612

چگونه از فرش گرانبهای خود نگهداری کنیم؟

اکنون که عمده عوامل آسیب‌رسان به فرش را برشمردیم، می‌پرسیم چگون می‌توان از فرش به‌خوبی نگهداری کرد؟ در پاسخ به چند نکته مهم می‌پردازیم که طول عمر فرش را افزایش داده و نمای ظاهری و تازگی فرش را حفظ کند. رعایت این نکات در کنار مراعات بهداشت فرش بر طول عمر آن اضافه می‌کند.

۷ نکته طلایی برای نگهداری بهتر از فرش دستبافت!

  • از قرار دادن اشیاء سنگین و دارای پایه‌های نوک تیز مانند گل‌میزهای نامناسب خودداری کنید. این وزن و تیزی می‌تواند باعث پاره شدن فرش شود.
  • فرش را روی سطح صاف، خشک و تمیز قرار دهید. ناصافی، رطوبت و گرد و غبار، به فرش آسیب زده و آن را پوسیده می‌کند.
  • ریشه‌های فرش نقش مهمی در دوام و زیبایی آن دارند. برای حفظ آنها باید از تردد بیش از حد بر روی بخشی از آنها یا آغشته شدن ریشه‌ها به مواد رنگی و شیمیایی جلوگیری نمود. در صورت لزوم می‌توان این بخش از فرش را پارچه مناسب پوشاند.
  • بخش مهمی از تخریب فرش به‌خاطر مواد شیمیایی و شوینده‌های نامناسبی است که بر روی آن استفاده می‌شوند. گرچه می‌توان آلودگی و لکه‌های جزئی را با شامپو فرش رفع کرد، اما شستن فرش، تخصصی است و نباید به افراد ناوارد سپرده شود.
  • نور مستقیم خورشید در دراز مدت، الیاف فرش را پوسیده می‌کند. از قرار دادن آن در معرض اشعه آفتاب به‌مدت طولانی پرهیز کنید.
  • فرش دستبافت را تا حدامکان در جهت خواب آن جارو کنید تا بر اثر برگشتن الیاف خراب نشود.
  • اگر در حال استفاده از فرش نیستید، بهترین حالت برای نگهداری آن، لوله کردن است. بهتر است کل فرش یا لااقل بخش ریشه‌ها، برای محافظت و تمیز ماندن توسط پارچه غیر رنگی پوشانده شوند.

کلام آخر

در انتهای این متن، بار دیگربر لزوم محافظت فرش دستبافت از گزند جانوران موذی و بیدزدگی تاکید می‌کنیم. هم‌چنین لازم است از فرش در مقابل عوامل طبیعی مانند نور و رطوبت و نیز فشار و عوامل فیزیکی محافظت شود.

برای شستشوی جزئی فرش می‌توان از شامپو فرش ملایم استفاده نمود اما شستن عمیق فرش کاری تخصصی است که بهتر است به اهل فن سپرده شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *