حساسیت به فرش ماشینی

حساسیت به فرش ماشینی


حساسیت به فرش ماشینی

یکی از آلرژی‌های شایع که معمولا پزشکان متخصص به آن اشاره می‌کنند، حساسیت به فرش ماشینی است. این حساسیت معمولا برای بیمارانی که مشکلات و آلرژی‌های تنفسی دارند، دردسرسازتر است. اما این حساسیت از چه چیزی ناشی می‌شود و آیا راه‌کاری برای پیشگیری یا بهبود آن وجود دارد؟ آیا عمر فرش ماشینی و کیفیت باف و الیاف آن در کم یا زیاد شدن این حساسیت موثر است؟ آیا راهکاری برای کنترل عوارض حساسیت به فرش ماشینی وجود دارد؟ اکنون قصد داریم به پرسش‌ها پاسخ داده و مقوله حساسیت به فرش ماشینی را بیشتر بررسی کنیم.

چرا فرش ماشینی حساسیت‌ زا است؟

یکی از دلایل اصلی حساسیت‌زا بودن فرش ماشینی نفوذ ذرات گرد و غبار و مواد آلاینده موجود در هوا درون پرزها و الیاف آن است. البته نوع الیاف و موادی که برای بافت این فرش‌ها مود استفاده قرار می‌گیرند نیز از عوامل حساسیت‌زا شناخته می‌شوند. ترکیبات فرار آلی موجود در این فرش‌ها عامل ایجاد حساسیت‌های اغلب تنفسی و گاهی پوستی هستند. نباید فراموش کرد که الیاف و مواد تولید کننده فرش ماشینی، به‌صورت صنعتی تولید می‌شوند و غیرطبیعی‌اند.

همچنین بخوانید


قالیشویی معتبر عضو اتحادیه هستند و با استفاده از شوینده‌های مرغوب فرش را می‌شویند. در این مطلب شما را با خدمات قالیشویی خوشنام در مهرآباد آشنا می‌کنیم …

آیا فرش ماشینی ضدحساسیت هم داریم؟

این معضل تاحدی غیرقابل درمان و پیشگیری است. اما باتوجه به برخی از نکات می‌توان میزان حساسیت‌زایی فرش ماشینی را کاهش داد. برای مثال خرید فرش‌هایی با پرز کوتاه‌تر می‌تواند کمک کننده باشد. ضمن اینکه هرچه تراکم فرش ماشینی بالاتر باشد، میزان حساسیت‌زایی آن کاهش خواهد یافت چرا که امکان نفوذ ذرات معلق درون بافت آن کمتر است. همچنین فرش‌هایی که با نخ‌های اکرلیک بافته می‌شوند میزان حساسیت‌زایی بسیار کمتری دارند و تقریبا مشکلی در این خصوص ایجاد نمی‌کنند. این الیاف جذب بالای گرد و غبار ندارند و درصد آزادسازی مواد آلی آن‌ها نیز پایین است. درنتیجه فرش‌های ماشینی اکرلیک را می‌توان بدون حساسیت و مناسب دانست.

راه‌های درمان حساسیت‌ به فرش ماشینی

برای درمان حساسیت ناشی از فرش ماشینی، برخی راه‌ها و پیشنهاد‌های موثر وجود دارد که می‌توان از آن‌ها کمک گرفت. به‌خصوص در فصل‌هایی که آلرژی افراد تشدید می‌شود.

  • استفاده از آنتی‌هستامین‌های خوراکی
  •  استفاده از اسپری‌های استنشاقی
  • استفاده از پمادهای ضدحساسیت مانند کرم‌های هیدروکورتیزون برای حساسیت‌های پوستی

البته مراجعه به متخصص ایمونولوژیست و ایمونوتراپی نیز از آنجا که اصولا آلرژی را ریشه‌ای درمان می‌کند، می‌تواند راه‌کار مناسبی باشد.

حساسیت به فرش ماشینی

راه‌های کنترل و پیشگیری حساسیت به فرش ماشینی

اما برای پیشگیری از ایجاد حساسیت به فرش ماشینی نیز راه‌هایی پیشنهاد می‌شود. رعایت برخی از این نکات می‌تواند باعث کاهش میزان حساسیت به فرش ماشینی شود. این راه‌کارها عبارتند از:

  • غبارگیری فرش توسط جاروبرقی که راندمان فیلتر ذرات ریز بالایی دارد. (اینکار در فواصل کوتاه‌تر موثرتر خواهد بود.)
  • کنترل رطوبت موجود درهوا
  •  تمیز کردن موی حیوانات به‌صورت مستمر و کامل
  • بخارشویی فرش ماشینی حداقل ۳ بار در سال (اینکار در فصولی که حساسیت‌ها تشدید می‌شوند الزامی است.)
  • استفاده از دسگاه تصفیه هوا با فیلترهای مخصوص Hepa (استفاده از این دستگاه‌ها به‌صورت همیشگی الزامی نیست اما خوب است هفته‌ای چندبار روشن شوند.)

درنهایت اینکه دقت به جنس و الیاف فرش ماشینی، تراکم آن و ارتفاع پرزهایش هنگام خرید فرش می‌تواند عوارض ناشی از حساسیت به فرش ماشینی را تاحد امکان کاهش دهد.

قالیشویی خوشنام کرج مجری ارائه کلیه خدمات قالیشویی و لکه برداری در سراسر کرج و تهران، اگر فرش دوست داشتنی شما دچار لکه‌ی روغن شده است باما تماس بگیرید تا با ماشین آلات بروز و پیشرفته خود این لکه هارا برای همیشه از روی فرش شما حذف کنیم. فقط کافی است با شماره های: ۰۲۱۹۱۰۰۸۶۸۷ و ۰۲۶۳۴۲۱۵۹۹۰تماس گرفته یا فرم سفارش آنلاین خدمات را پر کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *