رفوگری تابلو فرش چگونه است؟
تابلوفرش را باید یک وسیله تزئینی گرانقیمت و ارزنده دانست که مراقبت از آن کاری سخت و مهم است. این به آن دلیل است که معمولا بافت تابلوفرش، کاری ظرفتر و پرزحمتتر است. به همان نسبت مراقبت از تابلوفرش، شستشوی آن و ترمیم و مرمتش نیز نیاز به تخصص و تبحر بیشتر دارد. اکنون قصد داریم درمورد رفوگری تابلوفرش و مراحل آن به شما اطلاعات دقیقتری دهیم. دقت داشته باشید ترمیم تابلو فرش باید در یک مجموعه مطمئن و خوشسابقه انجام شود.
چرا رفوگری تابلو فرش اهمیت زیادی دارد؟
آنچه ترمیم و رفوگری تابلو فرش را مهمتر از فرش و قالی معمولی میکند، در مقابل دید بودن آن است. تابلوفرش روی دیوار نصب میشود و تمام قسمتهای آن کاملا در معرض دید قرار دارد. بنابراین باید ترمیم آن کاملا حرفهای و ظریف انجام شود. ضمن اینکه تابلو فرش ارزش بسیار بالایی دارد و گذر عمر آن را ارزشمندتر میکند. اما اگر ترمیم و رفوگری آن غیرحرفهای و ناشیانه انجام شود، از این ارزش کاسته خواهد شد. این درحالی است که مرمت و پرداخت اصولی و حرفهای تابلو فرش، ارزش آن را حفظ میکند.
همچنین بخوانید
شستشوی مکانیزه فرش چه مزایایی دارد؟ شستشوی مکانیزه فرش چگونه موجب هزینه کمتر میشود؟ ویژگیهای مثبت استفاده از دستگاههای مخصوص شستشوی فرش چیست؟ …
آسیبهایی که با رفوگری میتوان ترمیم کرد
از خدمات رفوگری میتوان برای ترمیم آسیبدیدگیهای مختلف فرشها استفاده کرد. این آسیبدیدگیها عبارتند از:
- ترمیم پوسیدگی
- ترمیم سوختگی
- ترمیم پارگی
- ترمیم بید زدگی
- ترمیم ساییدگی
- ترمیم ریشهها
ضمن اینکه میتوان همزمان با شستشوی تابلو فرش آن را پرداخت کرد تا جلوه و درخشش مجدد پیدا کند.
ابزار رفوگری تابلو فرش
ابزار رفوگری تابلو فرش مانند ابزار رفوگری قالی و قالیچه است. تنها اینکه این ابزار برای کارهای ظریفتر طراحی میشوند. لیست ابزاری که برای رفوگری تالو فرش بهکار میروند عبارتند از:
- قیچی تخت که در کل طول کار نیاز است.
- قیچی کج برای پرداخت مورد استفاده قرار میگیرد.
- چاقوی بافت در اندازههای مختلف برای بافت انواع گرهها
- چاقوی چنگال برای حرکت و تغییر موقعیت ردیفها مورد استفاده قرار میگیرد.
- قلاب پشت که برای ترمیم بیدخوردگی کاربرد دارد.
- قلاب رو که برای مرمتهای روی فرش در بیدزدگی مورد استفاده قرار میگیرد.
سوزن شیرازه، گشو یا قاشین، درفش، موکش، میل بافندگی، اتو، کاتر، موم، کیله، دفه رفوگری نیز ابزاری محسوب میشوند که در برخی از جزئیات برخی کارهای ترمیمی تابلو فرش کاربرد دارند. نخ چرم دوزی، نخ چله و پود، نخ سوزنکاری، خامه، چرم، رنگ های جوهری، مداد شمعی و مداد رنگی، مواد لکه بری و قلم مو از مواد و متریالهای مورد استفاده در رفوگری تابلو فرش محسوب میشوند.
مراحل رفوگری تابلو فرش
بهطور کلی، رفوگری فرش هنری است که کم از بافندگی آن ندارد. چرا که ظرافتها و جزئیات بسیاری در این کار وجود دارد. مراحل رفوگری تابلو فرش را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
- گردگیری و رفع هرگونه آلودگی از ری تابلوفرش بهطور کامل
- باز کردن گرههای آسیب دیده
- قرار دادن آن قالی در قاب چوبی
- تارزنی و گرهزنی
- پرداخت نهایی
دقت داشته باشید که پس از رفوگری تابلو فرش، مراقب عامل آسیبدیدگی آن باشد. شناخت این عامل به شما کمک میکند تا از خرابی مجدد تابلو فرش خود جلوگیری کنید. ممکن است عامل پوسیدگی تابلو فرش نم دیوار باشد یا گرمای آتش شومینه. درهر حال بهتر است اگر این عامل یک حادثه یا اتفاق نبوده و پوسیدگی به مرور زمان اتفاق افتاده، دلیل آن را شناسایی کرده و پیشگیریهای لازم را بهعمل آورید
بدون دیدگاه