کوبیدگی فرش ها

کوبیدگی فرش ها


رفع بالازدگی و پایین زدگی (کوبیدگی) فرش

فرش ها در طی مدت زمان تقریبا با طولانی در اثر برخی از دلایل و اتفاقات دچار مشکلاتی می شوند که بالازدگی و پایین زدگی از جمله مشکلات آن ها می باشد که باید رفع شوند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با علت و از بین بردن بالازدگی و همینطور پایین زدگی فرش ها اطلاعاتی بدست آوریم.

راه های دریافت خدمات قالیشویی کرج

۰۲۶۹۱۰۰۸۶۸۷

۰۲۶۳۴۲۱۵۹۹۰

سفارش آنلاین

با ۲۰ خط ویژه و فوری در سراسر کرج

علت و رفع پایین زدگی فرش

چند دلیل وجود دارد که سبب کوبیدگی فرش می شوند. از جمله دلایلی که سبب بروز چنین مشکلی می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد :

۱- شل بودن یا سفت بودن چله ها :

بافنده ی فرش پیش از آنکه شروع به کار کند باید شل بودن بیش از اندازه و یا سفت بودن زیاد چله ها را بررسی کند. درصورتی که چله ها بیش از اندازه شل و یا سفت باشند بافنده برای اینکه یک گره برداشته و نخ را به دور آن حلقه کند باید زحمت زیادی بکشد چرا که این کار به سختی انجام می شود. سفتی بیش از حد سبب بالازدگی و شلی بیش از حد سبب پایین زدگی فرش می شوند.

۲- پود ضخیم :

بافنده ها پیش از اینکه شروع به کار کنند باید از ضخامت پود با توجه به رجشمار آگاهی داشته باشند چرا که برای هر رجشمار باید از پود مناسب آن استفاده کرد.

۳- دفه زنی :

روش درست دفه زنی به گونه ای است که نباید از پشت فرش یا تابلو فرش پود های ضخیم مشخص شوند. شدت فشاری که بافنده ها به هنگام دفه زنی به تابلو فرش وارد می کنند بر اساس زور هر شخص متفاوت می باشد.

۴- تعویض بافنده

دلیل دیگری که سبب بروز چنین مشکلاتی می شود تعویض بافنده می باشد ، در صورتی که قسمتی از فرش را یک بافنده و قسمت بعدی را بافنده ای دیگر ببافد فرش دچار کوبیدگی می شود.

علت و رفع بالازدگی فرش

  1. کم کوبیدن فرش یکی از دلایل بالا زدن فرش می باشد. برای اینکه متوجه این مساله شوید ابتدا علامتی پشت فرش گذاشته و سپس تا ۱۰رج ببافید ، اگر ۱/۵ سانت باشد یعنی کوبیدن شما اندازه ی خوبی دارد اما اگر بالا زده باشد به این معناست که فرش شما به دلیل کم کوبیدن بالا زده است.
  2. شل بودن چله ها ، برای اینکه بتوانید شل بودن چله ها را از بین برده و آن ها را به حالت عادی در بیاورید پیچ هایی به نام پیج سردار وجود دارند که می توانید با استفاده از آن ها چله ها را کمی سفت تر کرده و از بالا زدن فرش جلوگیری کنید.
  3. تراکم چله ها نیز بسیار مهم می باشد بنابراین بهتر است پیش از آنکه بافتن فرش را شروع کرده باشید چله ها را حتما مرتب کنید چرا که اگر بخواهید این کار را بعد از شروع بافت انجام دهید مرتب کردن آن ها بسیار سخت خواهد بود.

نتیجه ی کلی برای رفع پایین زدگی و بالازدگی فرش

با توجه به تمامی نکات گفته شده در قسمت بالا برای از بین بردن و جلوگیری از کوبیدگی و همینطور بالا زدن فرش نتیجه می گیریم که باید در حین بافتن فرش و قبل از شروع بافت برخی نکات را رعایت کنید تا از بروز چنین مشکلاتی جلو گیری کرده و فرشی سالم داشته باشید :

  • یک فرش به هیچ عنوان توسط دو یا چند بافنده بافته نشود و همینطور بافنده را در میانه ی فرش که در حال بافت می باشد تعویض نکنید چرا که قدرتی که بافنده ها با یکدیگر دارند یکسان نیست و هرکدام با قدرت های مختلف فرش را می کوبند که همین موضوع سبب کوبیدگی فرش می شود.
  • پیش از آنکه بافتن فرش شروع شود چله ها را چک کنید که نه بیش از اندازه شل باشند و نه بیش از اندازه سفت باشند زیرا اگر چله ها سفت باشند فرش پایین زده و اگر شل باشند فرش بالا می زند.
  • پودی که انتخاب می کنید حتما باید ضخیم باشد و همینطور علاوه بر ضخیم بودن نمره ی پود باید با نمره ی نخ و چله متناسب باشد.
  • از عوض کردن پود در حین بافت خودداری کنید.
  • چله ها را مرتب کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.
  • اگر پود نازک می باشد آن را شل بزنید تا فرش بالا نزند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *