رفع سرکجی فرش

رفع سرکجی فرش


علت و ترفند رفع سرکجی فرش

کجی فرش از جمله عیب های انواع فرش ها است که به دلایلی به وجود آمده و سبب کهنه و زشت دیده شدن فرش می شود. کجی فرش به دلیل کوبیدن بیش از اندازه ی گلیم بافی اولیه بافت به وجود می آید و یا ممکن است به دلایل مختلفی مثل یکنواخت نبودن چله ها ، بیش از حد شل بودن چله ، بیش از حد سفت بودن چله ، به کار بردن دستگاه قالیبافی نامرغوب یا دار به وجود بیاید. در این مقاله قصد داریم در رابطه با علت کج شدن فرش و همینطور راه هایی را برای رفع سرکجی فرش مطالعه کرده و اطلاعاتی درباره ی آنان بدست آوریم بنابراین تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

راه های دریافت خدمات قالیشویی کرج

۰۲۶۹۱۰۰۸۶۸۷

۰۲۶۳۴۲۱۵۹۹۰

سفارش آنلاین

با ۲۰ خط ویژه و فوری در سراسر کرج

کجی فرش به چند شکل به وجود می آید؟

کجی فرش معمولا به دو شکل به وجود می آید که این دو شکل عبارتند از : ۱- عرض (سره عرض) ۲- طول (سره قد). این عیب در عرض فرش با یکسان نبودن پهنای فرش در بخش های مختلف آن قابل مشاهده می باشد و همینطور کج بودن فرش در قسمت طولی آن به شکلی بروز می یابد که دو طرف فرش از لحاظ طولی یکسان نمی باشند و اگر فرش را به گونه ای تا بزنید که دو شیرازه روی هم قرار بگیرند این مشکل دیده می شود.

کج شدن فرش چه علتی دارد؟

۳ علت وجود دارد که سبب کجی فرش می شود که این سه علت عبارتند از :

  1. عدم هماهنگی سرتاسری چله ها روی دار یکی از این علل می باشد.
  2. اگر ارتفاع دار ناهماهنگ باشد موجب کجی فرش می شود.
  3. سومین علتی که سبب بروز چنین مشکلی می شود دفه زنی نامناسب در هر رج است به گونه ای که فشاری که بافنده در هر رج با دفتین به فشار وارد می کند در سرتاسر دار به صورت یکسان نیست.

ترفند رفع سرکجی فرش و تابلو فرش

برای رفع کجی فرش و بازگرداندن فرش به حالت اولیه و طبیعی خودش از عملیات دارکشی کمک می گیرند که اکنون به بررسی کامل این عملیات می پردازیم. برای از بین بردن کجی فرش علاوه بر عملیات دارکشی در برخی از موارد خاص از روش جا به جایی گره ها و رج ها استفاده می کنند. عملیات دارکشی برای بسیاری از افراد گنگ و نامفهوم بوده و نمی دانند این عملیات چگونه انجام می شود بنابراین برای اطلاع از چگونگی انجام این عملیات با ما همراه باشید.

عملیات دارکشی

در عملیات دارکشی که عموما به دو شکل مدرن و سنتی انجام می شود فرش از طریق دستگاه هایی که دارای فک هایی متحرک می باشند تحت کشش قرار گرفته و پس از آن به گیره هایی وصل و به آن ها ثابت می شود. سپس از پشت به آن آب پاشیده و از زیر آن را حرارت می دهند تا در اثر این حرارت آب موجود در فرش تبخیر شده و به تدریج سبب صاف شدن و آزاد شدن فرش شود ، روش گفته شده به صورت مدرن می باشد اما اکنون انجام این کار به روش سنتی را نیز بررسی می کنیم. در روش سنتی فرش را از رو به رو بر روی یک تخته ای پهن کرده و سپس فرش را از طریق نخ تراز و میخ به طور مشخصی ثابت و قسمت دیگر فرش به یک تخته ی دیگری که شکل آن به صورت هفت می باشد وصل می شود. با گذشت زمان و به تدریج کشش دستگاه افزایش یافته و این دستگاه باز می شود و این باز شدگی تا زمانی ادامه می یابد که در نهایت دستگاه به صورت کامل باز شود و فرش نیز به حالت صاف درآید. برای اینکه فرش در این مدت زمان به طور کامل ثابت شود به پشت آن محلولی رزینی به همراه مخلوطی از سریش و کتیرا می زنند. اکنون به بررسی روش جا به جایی گره ها می پردازیم که گفته شد این روش نیز در برخی از موارد خاص برای رفع کجی فرش مورد استفاده قرار می گیرد.

جا به جایی گره ها

برای رفع کجی فرش از این طریق مرمت گر سر ریشه ها را شروع به باز کردن می کند و در آخر شروع به باز کردن گره ها و رجه ها می کند.

توصیه هایی برای جلوگیری از کجی فرش

  • به هیچ وجه چله ها را با دست نکشید زیرا سبب کشیدگی آن ها می شود.
  • میزان شلی و سفتی چله ها را بررسی کنید.
  • دفه زنی را به طور یکنواخت در سرتاسر دار انجام دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *